Na linku záchranky 774 155 185 volal pan Jan, který při procházce s dětmi zahlédl na Hamerském rybníku roztržku labutí. Dospělý pár nalétával na mladou labuť a chvílemi se prý zdálo, že ji chtějí utopit. Asi po patnácti minutách, kdy přijeli pracovníci pražské záchranky seděla šokovaná labuť na stále stejném místě.

„Odevzdaná byla i při odchytu a před záchranářem se nesnažila ani utíkat. Labuť na první pohled nejevila známky poranění, přesto jí pro jistotu ochránci přírody odvezli do záchranné stanice hlavního města Prahy, aby ji prohlédli místní odborníci a měla možnost načerpat ztracenou energii," řekl vedoucí záchranky David Zítek.

Záchrana srnce

Nebyl to však jediný zajímavý zásah toho dne. Už ráno sem dopravila mladého srnce obecného. Toho kolem sedmé hodiny ranní porazilo auto v ulici Mírového hnutí na Praze 4. Kolem jedoucí řidič uviděl ležící zvíře u silnice a snažil se mu pomoci. Zavolal proto Pražskou zvířecí záchranku a čekal u srnce až do jejího příjezdu.

Na místě se zastavila také hlídka městské policie, která pomáhala s koordinací kolem jedoucích automobilů. Celý zásah trval od oznámení na pohotovostní linku přibližně dvacet minut. Srnec po srážce automobilem utrpěl jen pár oděrek.