Letiště Václava Havla Praha otevírá tento víkend naposledy Runway Park, který se nachází přímo na bývalé letištní dráze 22 v bezprostřední blízkosti letadel a nabízí tak neopakovatelný zážitek ze zákulisí velkého mezinárodního letiště.

Vizualizace budoucí podoby letiště v Ruzyni. Paralelní dráha.
Výstavba paralelní dráhy na Letišti Václava Havla v Praze narazila na komplikace

Součástí Runway Parku je tradiční prohlídka dopravního letadla Airbus A319 či komentované prohlídky speciální letištní techniky. Představí se psovodi a sokolníci, kteří se svými zvířecími pomocníky ukáží, co jejich práce na mezinárodním letišti obnáší a nebudou chybět ani letištní hasiči.

Víkend nebude jen o letadlech

Letiště, to ale nejsou jen letadla. Nejen děti se mohou v Ruway Parku něco dozvědět o finanční či pohybové gramotnosti. Připravena je prezentace projektu O2 Chytrá škola i promítání dokumentárního filmu o kybergroomingu V síti, který měl letos v únoru premiéru v českých kinech.

Škola - ilustrační foto.
Dezinfekce i odstup. Školy se chystají na výuku, promýšlejí každý detail

Runway Park na Letišti Praha.Zdroj: Letiště PrahaKaždý, kdo o tomto víkendu navštíví Runway Park může zároveň podpořit pacientskou organizaci Debra, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel a seznámit se s novým projektem s názvem NADOTEK.

Vstupenky do Runway Parku jsou k dostání online v prodejní síti GoOut.cz či na webových stránkách Letiště Praha www.runwaypark.cz, kde lze najít i kompletní informace včetně programu.

Mazda MX-30.
Na Autoshow Praha je k vidění přes 30 značek, některé modely v premiéře