Letos v srpnu zoo přivítala také šestimiliontého návštěvníka v historii lanovky, která spojuje dolní a horní areál zahrady. Připomenula si také desáté výročí záplav, jimiž odstartovala několikaletá renovace areálu, která přitáhla pozornost Pražanů i turistů. S výstavbou zahrada počítá i v blízké budoucnosti.

V příštích pěti letech chce zoo investovat zhruba 472 milionů korun, z toho Praha zaplatí kolem sta milionů korun, zbytek bude zahrada financovat sama. Nejvíce peněz půjde na přestavbu pavilonu savců s novým názvem Amazonie, přestavba budovy, ze které se vystěhovali sloni, vyjde bezmála na 250 milionů korun. Stavba by měla být dokončena do roku 2017. Zahrada pak chce mimo jiné chovat kapustňáky.

Největší investicí posledních let je stavba moderního pavilonu pro slony a hrochy, která bude stát 519 milionů korun. Většinu nákladů zaplatila Praha. Pavilon se otevře příští rok.

Zoo je příspěvkovou organizací města. Loni hospodařila se ziskem 26,8 milionu korun po zdanění, to je o pět milionů korun více než v roce 2010. Na vstupném, které je nejpodstatnější částí příjmu zoologické zahrady, získala 131,7 milionu ko­run.