Rozvodněná Vltava, která na počátku června stoupla o několik metrů, zaplavila 90 procent areálu. Od soboty budou lázně o rozloze 3,5 hektaru fungovat v částečně omezeném provozu. Otevřen bude Modrý bar, centrální občerstvení na travnaté louce a tančírna. Lidé si už budou moci zahrát nohejbal, stolní tenis nebo vypůjčit kola, brusle a longboardy. Beachvolejbalové kurty zatím zůstanou zavřené.

„Budeme rádi, když k nám lidé přijdou posedět a tím podpoří další obnovu areálu, ve kterém voda napáchala škody za 20 milionů korun," uvedl Milan Heidler, výkonný ředitel společnosti Taiko, která je provozovatelem lázní. Na úklidu areálu pracují kromě zaměstnanců také desítky dobrovolníků.

Provozovatel věří, že se do začátku prázdnin stihne provoz obnovit úplně, aby se zde mohly konat i dětské letní tábory. „Zázemí občanského sdružení Sluníčka, které tábory připravuje, je už teď vyčištěné podle hygienických předpisů. Místo bude plně k dispozici včetně bazénků," uvedla Libuše Pardubská, vedoucí táborů Sluníčka. Změněn bude jen program táborů, protože nebude možné jezdit například na výlety lodí do zoo.

Povodně ale narušily kulturní program lázní. Koncert skupiny Divokej Bill, který se měl konat na začátku měsíce, přesunuli organizátoři na 25. června do Erpet Golf Centra na Smíchově. Vystoupení kapely Tata Bojs se bude konat v původním termínu 26. června.

Většinu míst ve Žlutých lázních chce provozovatel otevřít do 22. června, kdy se bude konat sportovní akce Wake Jam. Celý areál by měl být v provozu do 26. června. V červnu bude vstup do areálu zdarma, návštěvníci zaplatí pouze na vybrané akce.