„Po důkladném zvážení jsem se rozhodla plán prozatím odložit. Považuji jej za logické řešení, kterému se bohužel do budoucna nebude možné vyhnout, pokud by měl být zachován současný nevyhovující stav," uvedla radní.

Na provoz školy město každoročně vynakládá asi tři miliony korun. Dalšími dvěma miliony přispívá na platy zaměstnanců, protože státní příspěvek je nepokryje. Město tu plánuje pronajmout volné prostory.

Jako podmínku pro odložení slučování bude magistrát od školy požadovat, aby úbytek žáků zastavila. Musí oslovit veřejnost a pokusit se nalákat nové zájemce o zeměměřičský studijní obor. „Zeměměřiči jsou žádanými odborníky na trhu práce, a to nejen ve veřejném sektoru," uvedl předseda výboru pro vzdělávání Patrik Nacher.

Praha navrhuje také sloučit odborná učiliště v Chabařovické ulici v Praze 8 a v Novovysočanské v Praze 9. Návrhy bude v červnu projednávat pražské zastupitelstvo. Naposledy Praha slučovala střední školy loni v září. Obchodní akademie ve Svatoslavově ulici v Praze 4 se sloučila se stejným oborem v Kubelíkově v Praze 3.

V hlavním městě je podle magistrátních stránek zhruba stovka středních škol a téměř tři stovky základních škol.

Čtěte také: Výstavba školy Open Gate v areálu hotelu Praha se zřejmě zpozdí