„Budu kandidovat v Praze. V nejbližších dnech představíme celorepublikovou kandidátku," řekl dnes Liška. Na kandidátku podle něj strana přizvala i osobnosti mimo Stranu zelených. Má se jednat o širší zelenou platformu, která nechce cílit jen na tradičně ekologicky založené voliče, ale na všechny, kterým se nelíbí současná politická situace.

Podle informací ČTK si pražská sociální demokracie kandidátku schválila ve čtvrtek. Potvrdit ji ještě musí celostranické vedení. Na prvním místě bude podle očekávání Zavadil, na druhém Štěpán Stupčuk a na třetím František Adámek. Na kandidátce tentokrát nebude poslanec a bývalý předseda pražské ČSSD Petr Hulinský.

Kandidátku si schválila již i pražská TOP 09, i ona ale ještě bude čekat na potvrzení vedením strany. Na prvním místě je Schwarzenberg. Druhé místo budou obsazovat Starostové, kteří s TOP 09 utvoří společnou kandidátní listinu. Řekl to primátor Tomáš Hudeček (TOP 09). Podle informací ČTK by se dvojkou měl stát Stanislav Polčák.

ODS si svou kandidátku teprve začíná schvalovat. V současné době se scházejí místní a oblastní organizace, které navrhují jednotlivé kandidáty. Konečná podoba kandidátky by tak měla být známa na začátku září. Podle předsedy pražské ODS Bohuslava Svobody zatím není jasné, zda ji bude schvalovat regionální rada nebo regionální sněm. Záležet bude na tom, zda by se dokázal sejít dostatečný počet delegátů sněmu. O svolání sněmu ale již podle něj požádaly dvě oblastní sdružení.

Jako o jedničce kandidátky pražské ODS se mezi pražskými demokraty mluví o šéfce Sněmovny Miroslavě Němcové, Svobodovi a poslankyni Janě Černochové. Na předních pozicích by se také měla umístit poslankyně Lenka Kohoutová.

Kandidátku již mají odsouhlasenou komunisté. Jejich kandidátku v Praze povede zastupitelka, poslankyně a předsedkyně krajského výboru Semelová. Jako dvojka nastoupí Jiří Dolejš. Pražské předsednictvo lidovců si vybralo za lídra Hermana. Záležet ale bude na rozhodnutí celostátního výboru. Věci veřejné by do voleb měla údajně vést Kateřina Klasnová. Strana se ale zatím nerozhodla, zda bude do voleb kandidovat samostatně nebo ve spolupráci s jinou politickou stranou. Svého lídra nepředstavilo ani hnutí miliardáře Andreje Babiše ANO.