Minulý týden policie navštívila radnici Prahy 1, starosta Oldřich Lomecký (TOP 09) na středečním jednání zastupitelstva řekl, že si odnesla dokumenty ze dvou kanceláří. Podrobnosti ale nesdělil.
Podle serveru Lidovky.cz šlo o kanceláře radního pro majetek Tomáše Macháčka (TOP 09) a šéfa finančního výboru Skálu, který byl podle serveru ve vazbě, protože hrozilo opakování jeho trestné činnosti.

Čtěte také: Šéf finančního výboru Prahy 1 Skála rezignoval na zastupitele

Na hospodaření městské části dohlíží finanční výbor 

Server dává obvinění muže do souvislosti s úterním zásahem na radnici, mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová to však nepotvrdila. Vyšetřovatelé se podle ní koncem loňského roku zabývali tím, jak městská část postupuje při prodeji části svého majetku.

Měli podezření na pletichy při zadání veřejné zakázky a veřejné soutěži. Návštěva radnice podle mluvčí byla součástí prošetřování těchto podezření před odložením případu. Praha 1, kterou nyní vede koalice TOP 09, občanských a sociálních demokratů, se městských bytů postupně zbavuje, nyní v šesté vlně prodeje. Na hospodaření městské části dohlíží finanční výbor.