Plánovaný koncert americké megastar Madonny se večtvrtek dostal před zraky některých místních občanů na přetřespři zasedánízastupitelstva Prahy 11.

Není moc na výběr

„Praha nedisponuje mnoha místy, kde by se daly koncerty konat. Dříve jsme sice pořádali podobnou akci na Letné, ale to se vzhledem k pokračujícím stavebním pracem nedá. Chodov je pro koncert ideální především proto, že je na kraji města a v dostupnosti na metro,“ popsal promotér společnosti Live Nation Robert Porkert, který Madonnu do Prahy přiveze.

Podle něj se obyvatelé nemusejí bát nějaké megalomanské stavby. Společnost postaví ploty, tribunu, zajistí toalety a občerstvení a po skončení koncertu znovu pozemek uvede do původního stavu.

S lístkem celý den MHD zdarma

„Celá akce nebude trvat více než 5,5 hodiny. Proto, abychom motivovali lidi jet na koncert městskou hromadnou dopravou, bude jejich lístek na koncert zároveň platit jako celodenní jízdenka na metro a autobusy,“ popsal Porkert.

To ale místní lidi neuklidňuje. „Bydlím naproti valu, kde se má koncert konat. Každý bus, který má špatné brzdy, je slyšet přímo k nám do pokoje. Kvůli pár korunám chcete zničit bydlení lidem, kteří si museli byty koupit a teď je splácejí?“ rozčílila se jedna z občanek, která se představila jako Sidlíková.

Na jednání dorazila i dvě občanská sdružení, která radním Prahy 11 předala otevřený dopis.

Jednou za rok?

Já sama megalomanským akcím nefandím, nešla bych tam, ani kdybych měla možnost. Na druhou stranu je spousta lidí, pro které je Madonna v Praze 11 životním zážitkem. Je to choulostivý problém a nikdy se neuposlechne požadavek všech. Ale jedná se o jednu akci za rok, a když je tak dopředu avizovaná, lidé se na ni mohou připravi,“ vyjádřila se starostka sousedních Kunratic Ivana Kabelová.

Podle zástupce městské části Prahy-Šeberov se sice zastupitelstvo ke koncertu dosud nevyjádřilo, ale zřejmě bude proti. Před pěti lety, kdy v místě měla vyrůst koncertní aréna, se po petici podepsalo 4,5 tisíce lidí.

Madonna v Praze 11 vystoupí 13. srpna. Lístky se začnou prodávat od soboty 14. února a budou stát od 995 do 7995 korun.