Praha chce, aby byty koupila městská část Praha-Libuš. Nabízí jí na ně bezúročnou půjčku splatnou za 20 let. Starosta Libuš Jiří Koubek (TOP 09) ale nabídku města odmítl s tím, že do příštího pátku nestihne nabídku podat. Navíc by podle něj hrozilo zastupitelům města i městské části trestní stíhání, že nepečuje o svěřené prostředky s péčí řádného hospodáře.

Jednání sledovalo i několik desítek obyvatel Písnice

Předseda zastupitelského klubu TOP 09 Václav Novotný a po něm také zastupitelka KSČM Marta Semelová navrhovali pokračovat v jednání i po 19.00. Podpořilo je ale minimum zastupitelů. Podle zastupitele Alberta Kubišty (TOP 09) je to výrazem neúcty k obyvatelům Písnice, kterých na čtvrteční jednání přišlo několik desítek.

Koalice chce pokračovat v jednání zítra. „Když skončíme v 19 hodin, máme zhruba 14 hodin na to, abychom dojednali možné řešení přijatelné pro obě strany," řekl zastupitel a místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský (SZ/Trojkoalice). Podle zastupitele ANO Patrika Nachera (ANO) je ranní pokračování lepší, protože v nočních jednáních pražského zastupitelstva vznikají „hektická, emocionální usnesení, která nikomu nepomohou".

Čtěte také: Starosta Prahy-Libuše: S půjčkou na sídliště Písnice hrozí trestní stíhání