Akci v Lopatecké ulici se podařilo dokončit během sedmi minut – s tím, že bezpečně vyproštěná osoba byla předána záchranářům.

Požár kopie historického vozidla.
Hořela replika historického auta. Ale jenom trochu

K záchraně kachny posloužila hasičům vodaAkci spojenou se záchranou kachny absolvovali v sobotu za poledne pražští hasiči v Hlubočepech. Přivoláni byli do Klínecké ulice, kde opeřenec uvízl v úzké trubce kanalizace. Kanál zaplavili vodou, aby kachna mohla sama vyplavat. Zásahy spojené s pomocí divokým kachnám absolvovali pražští hasiči i v uplynulých týdnech. Opakovaně zachraňovali kachňata, která spadla do kanálů. Vyproštěných mláďat vypuštěných na trávník se pak ujaly mámy kačeny, které snažení hasičů sledovaly zpovzdálí.

Byl to případ lidského hyenismu. Vlastně hned dva během jediného dne! Tak v pátek komentovala Irena Seifertová z centrály městské policie akce pracovníků útulku pro opuštěná zvířata na pomoc pejskům, kteří by bez zásahu strážníků dopadli špatně. „Ošetřova
Pejskům v nesnázích přivolali pomoc všímaví lidé

Požár v cukrárně se omezil jen na plotnu sporáku
Evakuováno bylo 12 lidí, ale jinak se v sobotu při podvečerním požáru v cukrárně na náměstí Míru nestalo nic vážného. V kuchyni se v hrnci na sporáku spálil karamel. Nestačilo ovšem jen vynést hrnec z provozovny a ochladit vodou z cisterny. Bylo také třeba prostory odvětrat. Nikdo nebyl zraněn – a nevznikla ani větší škoda. Požáry vzniklé nedbalostí při přípravě potravin zaměstnávají hasiče v metropoli poměrně často – zpravidla jde ale o maléry, které přináší jídlo zapomenuté na sporáku v domácnostech. Pokud jsou hasiči voláni do restauračních provozů, bývá častěji na vině závada – buď přímo na vybavení kuchyně, nebo na vzduchotechnice.

Požár v cukrárněZdroj: HZS Praha/ Radek Krahulík Požár v cukrárněZdroj: HZS Praha/ Radek KrahulíkPožár v cukrárněZdroj: HZS Praha/ Radek KrahulíkPožár v cukrárněZdroj: HZS Praha/ Radek KrahulíkPožár v cukrárněZdroj: HZS Praha/ Radek Krahulík

Obvodní soud pro Prahu 1 uvalil 5. května vazbu na přesedu Fotbalové asociace Miroslava Peltu kvůli údajnému zneužití dotací z MŠMT.
Předseda českého fotbalu Pelta i náměstkyně Kratochvílová jsou ve vazbě