Incident, který se obešel bez vážnějších škod, je předmětem šetření policie a  také Státní plavební správy. Jejich orgány budou mimo jiné prověřovat tvrzení provozovatele, že plavidlu přestavěnému na reklamní ponton (nabízející nyní  veřejnosti kulturní prostor, saunu a freestylové rampy) k samostatnému „výletu" po řece zřejmě někdo pomohl.

V krátké době je to již podruhé,  co policisté na kotvišti u Rašínova nábřeží šetří podezření na to, že kdosi  svévolně odvázal právě toto ukotvené plavidlo, nacházející se momentálně bez  dozoru. Zásahy vtipálků, kteří úvazy, jimiž loďaři zabezpečili kotvící šífy,  nenechávají na pokoji, nicméně podle zkušených říčních vlků v Praze vůbec nejsou  ojedinělé. Nelze však vyloučit, že se loď mohla uvolnit i bez cizího přičinění. 

To ukáže teprve další šetření včetně analýzy záznamů bezpečnostních kamer z okolí.Uvolněnou loď u mostu proti dalšímu pohybu v neděli ráno  zabezpečili hasiči společně s pracovníky paroplavební společnosti. Na pomoc šedesátimetrovému kolosu pak přijel remorkér, který jej během dopoledne za asistence policistů z poříčního oddělení odtáhl na původní kotviště, kde si ho majitel zajistil.