Pohřešovaný, který z domova utekl již třikrát.Romana K. naposledy viděla jeho matka ve čtvrtek ráno, kdy Renaultem Mégane šedé metalické barvy registrační značky 6A1 6945 odjížděl do zaměstnání, uvedl ve středu Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

„Pohřešovaný má diabetes 2. stupně, trpí astmatem a musí užívat inhalátor," připomněl podstatné souvislosti. Daněk se zmínil i o tom, že v minulosti byl tento muž pohřešován již dvakrát - naposledy před dvěma měsíci, kdy se vrátil domů po dvou dnech. „Důvodem jeho odchodu by mohla být tíživá finanční situace," poznamenal Daněk.

Policisté žádají o pomoc při pátrání; jakékoli informace o pobytu Romana K. jsou vítány na lince 158. Jde o hnědookého muže střední postavy vysokého nad 180 cm, který má krátké vlnité vlasy s částečnou čelní pleší.

Naposledy byl viděn v modrém triku s krátkým rukávem, béžových kraťasech nad kolena a na nohou měl sandály. Jako zvláštní znamení pátrací popis připomíná chybějící chrup - pohřešovaný má pouze dva zuby - a výrazné pigmentové skvrny na obličeji a rukou.