Vážení čtenáři, využijte nyní možnosti a prostřednictvím Deníku podpořte české olympijské naděje povzbuzujícím vzkazem. Určitě si to zaslouží!

Nemusí však zůstat u těchto zpráv, na e-mailovou adresu: olympiada@denik.cz můžete posílat také vaše reakce, tipy, rady, analýzy, básničky, písničky, vtipy, prostě vše, co vás ve spojitosti s olympijskou tematikou napadne.

Uvítáme i vaše fotografie, jak fandíte přímo v dějišti šampionátu, ale i u televizní obrazovky nebo s přáteli v hospodě.

ČEŠI, DRŽÍME VÁM PALCE!

Dejte českým olympionikům skrz Deník vědět, že na ně myslíte a přejete jim úspěch! Vaše příspěvky najdou společně s vámi v tomto článku níže i v tištěném vydání.

Seriál Deníku: Olympijský sen.

Nenechte si ujít všechny díly seriálu Deníku - Olympijský sen - čtěte ZDE.

Vaše příspěvky k zimní olympiádě v Soči

„Některá jména našich hráčů jsem dnes ani neslyšel." (povzdechnutí Bedřicha France po prohře českých hokejistů v olympijském čtvrfinále s USA 2:5)

„Martino Sáblíková, jsi nejúžasnější! Moc gratuluji a díky za další zlato pro Čechy! (další vzkaz sportovního redaktora Michala Pavlíka rychlobruslařce Martině Sáblíkové, která v závodě na 5000 metrů dojela na první pozici)

„A česká biatlonová pohádka na olympiádě v Soči pokračuje, Ondra Moravec v závodě s hromadným startem vybojoval bronz! Fantazie! Klobouk před našimi reprezentaty hodně smekám. (radoval se Radek Špinka nejen z bronzového 'cinknutí' biatlonisty Ondřeje Moravce)

„Gabriela Soukalová je nejen úžasná biatlonistka, ale je s přehledem nejkásnější žena, jakou jsem v poslední době viděl. Nu, řekněte, pánové, vy byste se do ní dnes na té cílové rovince nezamilovali?" (olympijská medailistka učarovala také Petru Švecovi)

„Konečně se dočkala i ta, které jsem to přál nejvíc." (přání se vyplnilo stříbrné medailistce Gabriele Soukalové i jejímu fanouškovi Adamu Procházkovi)

„Češi mají nový národní sport - biatlon. Gábi, dík za stříbro!" (nadšení Jiřího Moce ze stříbrné medaile biatlonistky Gabriely Soukalové)

Sobotní hokej byl nudný. Češi mě hodně zklamali. Rozhodlo asi to, že jsme nevyužili milion šancí. Chyběl ten jeden potřebný gól, pak bychom mohli pomýšlet na výhru. Naděje umírá poslední, ale myslím si, že s tímto výkonem se do čtvrtfinále nedostaneme." (pesimistická slova Lucie Šlejtrové po fotbalové porážce 0:1 českých hokejistů se Švýcarskem v základní skupině)

„Dneska pijeme na tebe!" (vzkaz sportovního redaktora Michala Pavlíka hokejové legendě Jaromíru Jágrovi, který v sobotu 15. února slaví 42. narozeniny) 

„Musíme začít makat, góly jsme dali, až když Švédsko polevilo. Když nezlepší přístup, nasazení, rychlost bruslení i osobní souboje, tak to budeme mít těžký i proti Lotyšsku a Švýcarsku." (snaha Richarda Šubrta z Čakovic vyburcovat český hokejový národní tým do dalších bitev) 

„Málo střílíme. Místo zakončíme kolikrát ještě volíme přihrávku a taháme to až do branky místo toho, abychom vystřelili." (rada Pavla Jiříka z pražského Břevnova českým hokejistům po jejich úvodním duelu se Švédy) 

„Včera skvělý výkon Gabči Soukalové. Z 29 místa na 4. Klobouk dolů! A to říkala, že jí při závodě padaly kalhotky, jinak byla ještě rychlejší. Gabino, jesli je to pravda, tak příště musíš jet „naostro" a máme zlato! (převzato z facebookového profilu Jaromíra Jágra)

„Soukalová, poklona až na zem. Makéééj!" (takhle Jiří Moc podporoval nakonec "bramborovou" biatlonistku Gabrielu Soukalovou ve stíhací jízdě na deset kilometrů) 

„Zimní olympiáda mě prozatím velmi nadchla. Myslím si, že bude pro nás úspěšná. První tři dny a už máme tři medaile." (velká spokojenost fotbalového rozhodčího Valtera Müllera s úvodem zimní olympády)

Je to tam. Paráda Moravec!" (bezprostřední reakce Jiřího Moce poté, co biatlonista Ondřej Moravec získal stříbrnou olympijskou medaili)

„Hodnocení po víkendu určitě kladné. Stříbro Sáblíkové paráda, bronz Soukupa excelentní výsledek, páté místo Pančochové krasné. K rozhodčím se vyjadřovat nebudu, hlavně že je v pořádku. Ale neopomíjet ani další skvělá umístění: osmé místo Moravce, deváté Sudové. Věřím, že další medaile ještě přidáme." (víkendové hodnocení automechanika Miroslava Štekla)

„Martino Sáblíková, jsi úžasná! Nádherná jízda!!! Na pětce budu fandit ještě víc." (vzkaz sportovního redaktora Michala Pavlíka rychlobruslařce Martině Sáblíkové, která v závodě na 3000 metrů dojela na druhém místě)

„Obrovskou radost mi udělal Jarda Soukup. Já jsem už v létě říkal v rozhovoru pro Deník, že to je můj kůň pro Soči a ono to vyšlo. Dojetím jsem po závodě skoro až brečel." (Jiří Kukla, bývalý reprezentant v biatlonu, o úspěchu biatlonisty Jaroslava Soukupa)

„Je to bomba! Závod mě dojal. Vzhledem k Jardově náročnému roku, kdy utrpěl vážná zranění mu to nesmírně přeji. Nikdo to asi nečekal." (Barbora Bendová, ragbistka Petrovic a české reprezentace, o bronzové medaili pro biatlonistu Jaroslava Soukupa)