V plném proudu pokračují práce na bezbariérovém výtahu ze stanice metra Národní třída. „V květnu příštího roku by měl být uveden do provozu,“ potvrdil po včerejším jednání dozorčí rady pražského dopravního podniku její předseda Karel Březina (ČSSD).

Bezbariérový přístup do stanice budou tvořit dvě dvojice na sebe navazujících výtahů, které propojí chodba. Velká část důležitých prací už je hotova, už v létě skončila ražba a trhací práce.

Do výtahů, jejichž stavba bude stát zhruba 186 milionů korun, se bude vstupovat, respektive vystupovat v ulici Magdalény Rettigové za barokním kostelem Nejsvětější Trojice.

Bezbariérová zastávka

Tím pozitivní zpráva končí, jelikož při uvedení do provozu bude zřejmě chybět bezbariérový přestup na tramvaje v Lazarské, takže zejména pro vozíčkáře se bude stále jednat o nedokončený přestupní bod. „Bude záležet na rozpočtu na příští rok, nelze vyloučit, že se nakonec podaří zastávku zrekonstruovat,“ dodal Březina.

Ve skluzu je pak i samotná rekonstrukce stanice metra Národní třída. Tato akce ale přímo souvisí se stavbou multifunkčního Copa centra v místě stanice, která je ale ve skluzu. „V současné době nemáme žádný harmonogram, který by upřesnil, kdy se začne stavět,“ doplnila mluvčí dopravního podniku Ilona Vysoudilová.