Nadcházející víkend bude v metropoli pořádně rušno. Do Prahy se v sobotu sjedou lidé, aby vyjádřili svůj nesouhlas s vládou Andreje Babiše. Protestní shromáždění se koná na Letenské pláni od 14 hodin.

Víkendové akce v metropoli.Zdroj: Deník

Vedení města doporučuje dojít na Letnou pěšky od stanic metra C Vltavská nebo linky A Hradčanská. Kromě posíleného provozu metra se k flotile tramvají přidají i posilové linky číslo 31 a 36 z Vltavské, Dejvické, hlavního a Masarykova nádraží.

Metro. Ilustrační foto.
Praha posílí kvůli protestu na Letné metro, oslavy 17. listopadu omezí tramvaje

V neděli 17. listopadu pak bude metropole patřit oslavám, uskuteční se zde více než tři desítky akcí. Například na Albertově již probíhající program vyvrcholí v neděli před 15. hodinou rekonstrukcí průvodu na Národní třídu. Ta se v rámci akce Díky, že můžem Korzo Národní promění v pěší zónu plnou pouličního umění.

Na Václavském náměstí pak v neděli od půl páté vystoupí série řečníků a kapel. Po sedmé hodině předá do Česka svůj videopozdrav také hlava tibetské exilové vlády a držitel Nobelovy ceny za mír dalajláma. Kdo chce, aby mu z bohatého programu nic neuniklo, může si do svého telefonu stáhnout aplikaci Festival svobody.

Po celý víkend budou panovat zvýšená bezpečnostní opatření, v provozu bude i bezplatná informační linka 800 100 991.

Demonstrace proti Andreji Babišovi na Letné 16. listopadu 2019.
Zbavte se Agrofertu, nebo odstupte. Proti Babišovi demonstrovaly statisíce lidí