„Pokud se podaří do září odstranit zbývající závady na elektroinstalaci a v požární bezpečnosti, budou se moci školy v přírodě a lyžařské výcviky znovu konat na Černé hoře,“ řekl radní Ondřej Počarovský. Záměr odsouhlasilo i zastupitelstvo a uvítají ho zejména rodiče žáků, protože městská část platí dětem náklady na pobyt.

Spory o horský hotel se vedou již deset let. Naposledy se řešila způsobilost budovy. Loni v srpnu se radní shodli, že objekt pro pobyt dětí nevyhovuje. Několik desítek žáků ZŠ Jakutská se totiž po pobytu v Janských lázních léčilo s akutními průjmy a hygienici po následných kontrolách udělili provozovateli Gastro Servis Zemánek s. r. o. pokutu.

Rekonstrukce Negrelliho viaduktu a tramvajové trati v Sokolovské ulici.
Negrelliho viadukt: oprava je ve třetině, omezuje i provoz tramvají

„Provoz nebyl optimální, když to řeknu lidově, byl tam čurbes,“ uznal na posledním jednání zastupitelstva radní Počarovský. Od staré smlouvy s provozovatelem se podle něj podařilo po měsících jednání odstoupit a připravena je nová.

Praha 10 za hotel zaplatila v roce 2008 48 milionů korun a dalších 50 investovala do jeho opravy. Pobyty v něm dojednává dceřiná společnost Praha 10 Rekreace a. s. V minulosti již padlo v souvislosti s Horským hotelem trestní oznámení od Nadačního fondu proti korupci, v posledních týdnech se k nim přidalo trestní oznámení kvůli údajnému vloupání do objektu.

Pod vozidlem na čištění kanalizace se propadla vozovka.
Pod vozidlem na čištění kanalizace se na Vinohradech propadla vozovka