Součástí akce je dobový vojenský tábor československé brigády ve Velké Británii, nechybí však ani akční ukázky včetně představení výcviku pro nasazení v nepřátelském týlu nebo útoků na jedoucí automobil. K nepřehlédnutí i nepřeslechnutí budou také třeba ukázky obsluhy kanonu. Fanoušci historie ovšem zřejmě obzvlášť ocení právě ukázky útoku na auto, během nichž dojde i na rozbor možných variant situace, která se obecně označuje jako „atentát na Heydricha“.

Ilustrační foto.
Výročí Antropoidu připomenou v Libni a na Karlově náměstí

V neděli se uskuteční pietní akt 

Součástí programu je také promítání tématicky zaměřených filmů v kině MAT (zde se platí vstupné) či sobotní odhalení pamětních desek v Resslově ulici připomínajících hrdinství manželů Loudových a Jesenských, kteří se zapojili do pomoci parašutistům. Na Karlově náměstí je také k vidění česko-anglická venkovní výstava věnovaná vojenské operaci Anthropiod, která byla původně instalována v parku na Klárově.

V neděli, která je výročním dnem zásahu nacistů proti skupince skrývající se v kostele, se v Resslově ulici uskuteční tradiční pietní akt. Položit věnce a zavzpomínat přijedou vedle dalších osobností i ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a náčelník Generálního štábu Armády ČR Josef Bečvář. Od 10. hodiny bude místem pietní vzpomínky cyrilometodějský chrám, v poledne program pokračuje v Technické ulici u pomníku československých válečných parašutistů a jejich spolupracovníků z řad domácího odboje.

U příležitosti 75.výročí atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha se v Praze konala rekonstrukce útoku u tramvajové zastávky U Kříže.
Po 75 letech Gabčík a Kubiš znovu v Praze zaútočili na Heydricha