Nově zvolení zastupitelé Prahy 15, kterou tvoří Hostivař a Horní Měcholupy, rovněž složili zastupitelský slib a zvolili členy rady. ANO ve volbách v Praze 15 získalo osm mandátů, ODS sedm a TOP 09 má čtyři zastupitele. V sedmičlenné radě připadla hnutí ANO tři křesla a kromě postu starosty má také prvního místostarostu, kterým zůstal Václav Bílek. Místostarostkou za hnutí se stala Jitka Kolářová. Místostarosty za ODS byli zvoleni Michal Frauenterka a Michal Fischer a neuvolněným radním za občanské demokraty je Pavel Klega. Další post místostarosty obsadil Petr Neumann za TOP 09.

Pirátský volební štáb kandidátů do Senátu.
Zastupitelské kluby nové koalice se změní. Piráti nesmí kumulovat funkce

Lukáš Pertl z hnutí Patnáctka náš domov neúspěšně navrhl na post starostky Radku Daníčkovou, která za uskupení kandidovala z třetího místa. "Získala nejvyšší počet preferenčních hlasů a je tedy nejoblíbenější političkou ze všech kandidujících stran," uvedl. Hnutí Patnáctka náš domov volby vyhrálo se ziskem 33,5 procenta hlasů a dvanácti mandáty. Ostatní strany se však dohodly na společné koalici a vítěze voleb obešly. Hnutí postup ANO, ODS a TOP 09 kritizuje a novou koalici označilo za "prodeveloperskou." Na kandidátce vítězného uskupení kandidovali zástupci lidovců, Zelených, Pirátů a nezávislí kandidáti.

Areál Veleslavínského zámku.
Veleslavínský zámek jde do dražby. Loupež za bílého dne, tvrdí starosta Prahy 6

Zastupitel Patnáctky náš domov Marcel Pencák v rozpravě uvedl, že Wenzl by neměl být starostou mimo jiné proto, že se stavební firma jeho rodiny podílí na developerské výstavbě v Praze 15. Je tak podle zastupitele ve střetu zájmů. Podle jeho kolegy Milana Ducka v uplynulém volebním období starosta nejen nepřinášel pozitivní změny, ale aktivně je blokoval. Patnáctka náš domov byla dosud součástí koalice spolu s ANO a ČSSD, Ducko byl místostarostou. Na jednání vystoupil také senátor Ladislav Kos, který koalici označil za "megapodvod na voličích." Wenzl na kritiku odmítl reagovat, po svém zvolení uvedl, že práci bude dělat zodpovědně a se ctí.

Starosta Prahy 15 Milan Wenzl.
Praze 15 bude vládnout ANO, ODS a TOP 09, starostou zůstane Wenzl