Příznivci zlámaných i rovných tanečních beatů truchlí. Dnes ani zítra si v Roxy nepřijdou na své. Ti, kteří se těšili na pravidelnou páteční Drum & Bass Night či na sobotní Real House s legendárním DJ Loutkou budou muset zůstat doma, nebo zvolit jiný pražský klub.

Vedení Roxy na svých internetových stránkách oficiálně oznámilo zrušení celého víkendového programu.

Bude v pondělí „Free Mondays?“

Co se bude dít v pondělí, zatím zůstává otázkou. Odstartuje nakonec ve dvaadvacet hodin oblíbená party Free Monday in Tech House? Vše záleží na tom, zda Roxy team stihne zařídit vše potřebné a zda přesvědčí úřady o tom, že už je v klubu bezpečno.

Právě kvůli údajnému porušení bezpečnostních předpisů stavební úřad Prahy 1 po předchozí kontrole hasičů klub v úterý dopoledne neprodleně uzavřel. Roxy team už ve středu přiznal jisté kosmetické vady na již dokončené rekonstrukci. Mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková situaci ohodnotila příkřeji. „Vybavení provozovny porušuje požárně-bezpečnostní předpisy. Je hygienicky nevyhovující a navíc byly v uvedených prostorech provedeny stavební úpravy, jež jsou v zásadním rozporu s kolaudačním rozhodnutím,“ sdělila už v úterý. Manažer klubu Jaroslav Stanko ale uklidňuje: „Je to vesměs dočasné administrativní opatření.“ Podle jeho názoru jde pouze o úřední bič, který má provozovatele popohnat k nápravě. Ta se dá podle neoficiálních informací zjednat právě přes onen „zrušený“ víkend. Údajně si vyžádá pouze drobné stavební úpravy.

Čtěte také: Pohřbí úřady proslulý klub? Roxy skončila