Kvůli přetížení zastávky Čechovo náměstí a zvýšenému provozu tramvají se dočasně změní trasa autobusových linek číslo 124 a 139. Autobusy budou ve směru Dvorce, respektive Komořany, mezi zastávkami Kodaňská a Bohemians odkloněny přes zastávky Kavkazská a Koh-i-noor. Dočasně zrušena bude autobusová zastávka Čechovo náměstí.

„Novinkou bude, že autobusové linky číslo 124 a 139 budou nově trvale jezdit v obou směrech přes tramvajovou zastávku Bohemians, čímž bude možno pohodlně přestoupit mezi tramvajemi a autobusy v tomto místě. Dosud byl přestup mezi tramvajemi a autobusy v této lokalitě velmi obtížný," uvedl ve středu mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Do 28. listopadu také pokračuje obousměrné přerušení provozu tramvají mezi zastávkami Bruselská a Otakarova v souvislosti s opravou tramvajové tratě a rekonstrukcí inženýrských sítí, vozovek a chodníků v Bělehradské ulici.

Od čtvrtka 19. listopadu se tak provoz linek číslo 11 a 56 proti současnosti nezmění a i nadále bude zrušena tramvaj číslo 13. Náhradní autobusová doprava X11 se zkracuje na trasu I. P. Pavlova - Otakarova. Dopravní podnik navíc zřizuje tramvajovou linku číslo 31, která pojede ze Spořilova přes zastávky Náměstí Bratří Synků a Otakarova a poté zpátky na Spořilov.