Kdy nový parkovací režim vznikne, zatím není jasné, záležet bude na tom, kdy ministerstvo financí hernám ukončí platnost licencí. „Ke změnám dojde v souvislosti s tím, že tu skončí herny, zmizí hazard a změní se způsob využití budov," řekl Štěpánek.

Ve Štúrově vznikne minimálně jedna pobočka některého z řetězců, které prodávají potraviny a další zboží, zároveň tu budou i další provozovny. „Předpokládáme to, který řetězec to ale bude, těžko nyní říct," řekl.

Parkoviště u nového supermarketu by pak mělo fungovat na stejném principu, jako je tomu na Budějovické u DBK. První hodiny jsou tu zdarma, následně řidiči musí platit.

Na dalších místech na Praze 4 podobné změny podle starosty radnice neplánuje. Nikde totiž není tolik heren na jednom místě, uvedl.

Jen dvě kasina

Parkoviště ve Štúrově má nyní v nájmu soukromý správce. To by se mělo změnit. Vedení magistrátu, kterému plocha patří, se rozhodlo vypovědět smlouvy všem nájemcům v Praze, nájmy jsou podle města nízké.

U některých ploch bude hledat nové nájemce, u jiných se, stejně jako ve Štúrově, změní způsob využívání.

Hazard se rozhodl pražský magistrát ukončit k prvnímu lednu. V provozu do budoucna zůstanou pouze provozovny označené jako kasino. Ministerstvo nyní postupně odebírá provozovatelům heren licence.

Čtěte také: Praha vypoví nájmy parkovištím a vybere nové nájemce