V rámci rekonstrukce centrální části parku Stromovka, která skončila v minulém roce, bylo dětské hřiště přesunuto na nové místo. Původní herní prvky byly v nevyhovujícím technickém stavu a nemělo tedy smysl je znovu použít. Proto bylo rozhodnuto o instalaci zcela nových originálních herních prvků, a to jak pro menší děti, tak i pro dospívající.

Ty jsou přizpůsobeny pro různé věkové kategorie a předpokládanou zátěž v tomto nejvíce navštěvovaném pražském krajinářském parku. Vybavení hřiště zahrnuje mj. rotační kladinu, balanční bloky, kolotoč, dětmi velmi oblíbenou velkou houpačku typu váhy, skákací disky nebo houpací mísy pro nejmenší, vše v přírodním odstínu.

Vyproštění dívky z šachty pod letenským kyvadlem.
Dívka spadla do šachty pod kyvadlem na Letné. Hasiči a strážníci ji zachránili

V místě původního dětského hřiště nově vznikl oddechový prostor zvaný Čítárna s dřevěnými originálními lavicemi od sochaře Michala Sedláka. Celý prostor je kompozičně doplněn výsadbou nových stromů tak, aby zanedlouho bylo možné posedět v jejich stínu a kochat se třeba pohledem přes nové rybníky na Místodržitelský letohrádek.

„Děti i rodiče si nové hřiště okamžitě našli a oblíbili. Čítárna je nádherná originální ruční práce a pevně věřím, že se stane jedním ze středobodů Stromovky,“ uvedla radní Jana Plamínková. 

Hřiště u Kostelní ulice.
Pražské lesy ukrývají hřiště, kde se děti ani v horkém létě nespálí