„Stadion je určen především pro veřejnost, školy a školky. Máme připravenou celou řadu programů. Dále samozřejmě pro amatérské hráče, hobby hráče a krasobruslaře, ale i pro profesionály," uvedl spolumajitel společnosti Petr Novotný.

Zimní stadion. Ilustrační foto.
V Praze se plánují nejméně tří nové zimní stadiony. Některé už se staví

Ve zkušebním provozu od ledna

Podle zástupce investora je nový stadion moderní a bezpečný. „Obešli jsme se bez dotací a veřejných prostředků," uvedl Novotný. Projekt se podařilo vybudovat za dva a půl roku. Ovšem získat stavební povolení trvalo deset měsíců, dalších jedenáct měsíců zabrala samotná stavba. „To si myslím, že je v kontextu českého stavebnictví věc naprosto nevídaná," řekl Novotný.

Stadion funguje ve zkušebním provozu od 15. ledna tohoto roku a už se např. k dopolednímu bruslení přihlásilo 26 základních a mateřských škol. Vzniká tu také nový hokejový klub HC Padok a krasobruslařská akademie, kterou vede mistr Evropy z roku 2008, krasobruslař Tomáš Verner.

Strahovský stadion.
Alois Dryák, architekt největšího stadionu na světě

V Praze je aktuálně devět zimních stadionů. A to na Výstavišti, ve Vršovicích, na Veleslavíně, v Braníku, parku Grébovka, Stodůlkách, Letňanech, na Smíchově a nově i ve Strašnicích. Nový stadion se staví na Jižním Městě a připravuje se stavba stadionu ve Vinoři. Stále se jedná o projektu na Barrandově.

Stadion Viktorie Žižkov.
Spor Viktorie Žižkov s Prahou 3 o nájemné stadionu rozhodne soud za týden