S prvními zimními mrazíky přichází pomalu i čas, kdy se všichni začínáme připravovat na vánoční svátky. Na advent se chystá i radnice Prahy 3, která nachystala hned několik tradičních akcí. Ať už na náměstí Jiřího z Poděbrad, v Betlémské kapli nebo Kulturním centru Vozovna.

„Adventní akce zahájíme jak jinak než rozsvícením vánočního stromku, a to konkrétně 24. listopadu v 16:30 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad,“ uvedl zástupce starostky pro oblast kultury Alexander Bellu. Poslechnout si budete moci například Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby v podání členů orchestru a sboru Národního divadla. Solisté tak zakončí adventní program na náměstí Jiřího z Poděbrad v sobotu 23. prosince.

Třicet netopýrů chtělo přezimovat v kmeni stromu
Třicet netopýrů chtělo přezimovat v kmeni. Museli je vyřezávat motorovou pilou

„Samozřejmě jsme nezapomněli ani na děti, pro které jsme připravili akce Čertovsky popletený Mikuláš. Podívat se budou moci i na živý betlém,“ podotkl Alexander Bellu. Vánoce pak dorazí i do Kulturního centra Vozovna. Tam budete mít možnost se ponořit do vánoční atmosféry prostřednictvím vánočních říkadel a koled. Návštěvníci se mohou setkat s Barborkami, Mikulášem, koledovat se Štěpánem a společně se zastavit u malého Ježíška.

Vánoční trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad můžete navštívit každý den od 10 do 21 hodin až do 23. prosince.

Tramvaj.
Pražská MHD přechází do adventního provozu. Zkrátí se intervaly