V prostorách kostela Nejsvětějšího Srdce Páně se 15. prosince rozezní tóny několika umělců vážné hudby. „Za doprovodu smyčcového souboru Musica Lucis Praga vystoupí od 20 hodin sólisté Václav Hudeček, Miroslav Vilímec a Markéta Stivínová, kteří představí skladby Bacha, Vivaldiho, Telemanna, Corelliho, Janáčka a Šostakoviče. Věřím, že se půjde o nádherný hudební zážitek,“ vysvětlila starostka Prahy 3 Vladislava Hujová.

Václav Hudeček už ve věku patnácti let vystoupil na koncertu v Londýně, Miroslav Vilímec zase od roku 1992 působí jako koncertní mistr České filharmonie. Markéta Stivínová, dcera flétnisty, multiinstrumentalisty, skladatele Jiřího Stivína patří mezi sólisty souboru Collegium Quodlibet.

Máslo za 15 korun koupíte na Masarykově nádraží
Chcete máslo za 15 korun? Vypadne vám z automatu na Masarykově nádraží

Starostka Vladislava Hujová bude pak spolu s radními městské části Praha 3 o den později od 11 hodin rozdávat na náměstí Jiřího z Poděbrad tradiční rybí polévku. „Od nepaměti patří rybí polévka k našim vánočním tradicím a připomíná podstatu Vánoc, jako je láska k druhým a radost z našich bližních. Jsem ráda, že se z rybí polévky stal u nás milý obyčej, jenž zahřeje a potěší v předvánočním shonu,“ popsala starostka.

Polévku budou vařit v kuchyni Základní školy náměstí Jiřího z Poděbrad. Vyrobí ji z několika desítek kaprů, kilogramů zeleniny, hlavně mrkve, celeru a petržele. Polévku zahustí moukou a omastí máslem. Podávat se bude s krutónky a sekanou petrželkou.