Jsou jedním z lákadel pražské zoo a jejich dovádění sledují s nadšením všichni lidé, kteří se zastavují u jejich výběhu. Pokud nevíte, o kom je řeč, pak vězte, že o dvou pražských slůňatech – Maxovi a Rudim. Právě oni jsou důvodem, proč u výběhu setrvat delší čas. Sledovat tyto dva nezbedníky je radost a v sobotu jim i jejich stádu bude patřit celé dopoledne.

Pásku před spuštěním nového platebního kiosku přestřihli Miroslav Lukeš, generální ředitel společnosti Mastercard, ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a generální manažerka společnosti Ingenico Martina Kirchrathová.
Přispět na ohrožené druhy nebylo nikdy snazší. V zoo zprovoznili platební kiosky

Chybět nebudou ani komentovaná setkání

Od 10 hodin bude u výběhu slonů připravena maketa slůněte a zájemci se u ní budou moci vyfotografovat. Zároveň se zde návštěvníci dozvědí, čím se sloni krmí. Jako zajímavost zde bude také papír vyrobený ze sloního trusu. Chybět nebudou ani oblíbená komentovaná setkání. První proběhne v 11.00 a druhé pak v 14.30.

Ovšem tím sobotní program v Zoo Praha ani zdaleka nekončí. Pocty se dočkají  i majestátní lvi. U nich je naplánován začátek oslav na 13 hodin a milovníci těchto velkých koček uvidí mimo jiné kosti, které zbydou po jejich hostině. Zjistí třeba to, jak se od sebe liší lev indický a africký a zájemci si mohou vyzkoušet hry zaměřené na dovednosti tohoto krále zvířat, při nichž uplatní zejména spolupráci s ostatními členy rodiny. Pokud však budete mít chuť se jen zaposlouchat do povídání o lvech, pak si rozhodně nenechte ujít komentované setkání v 14 či 15 hodin.

Program na sobotu (12. 8.):10.00 – 13.00 Ze života slonů – informační stánek
                              (u výběhu slonů)
11.00 a 14.30 Komentované setkání u slonů
                              (u výběhu slonů)
13.00 – 16.00 Ze života lvů – informační stánek
                              (u výběhu lvů)
14.00 a 15.00 Komentované setkání u lvů      
                              (u výběhu lvů)