„Na základě aktuálních přepravních průzkumů, připomínek městských částí a prvního dílčího vyhodnocení změn od září dochází od 10. října k některým úpravám v provozu tramvajových a autobusových linek PID v Praze," uvedl Drápal.

Čtěte také: Další změny v MHD. Nejen na ně jste se ptali mluvčího ROPIDu

Jednou z úprav je třeba zřízení nové zastávky Čechovo náměstí pro tramvajovou linku číslo 4 ve směru na Kotlářku. Autobus číslo 119, který jezdí z Dejvické na Letiště Václava Havla Praha, zkrátí interval odjezdů v odpolední špičce z osmi na šest minut. V úseku U Waltrovky – Sídliště Jinonice bude zavedena linka 137 v pracovní dny dopoledne v intervalu 60 minut. Upravena byla také linka 230 kvůli zlepšení cestování školáků mezi Slivencem a Holyní. Další autobusová linka číslo 231 naváže na poslední metro.

Lysolajský přívoz, který spojuje vltavské břehy mezi vyústěním Šáreckého údolí a Podhořím, se prodlouží zhruba o hodinu, tedy do 22:00. Naopak přívoz Lahovičky a Nádraží Modřany pojede o hodinu méně – do 19:00.

Ačkoli změny mohou působit jako pozitivní, řada cestujících se jich obává. "Těch změn je tolik, mění to každou chvilku. Po Praze už se bojím jezdit, protože nevím, kam mě nakonec vůz přepraví," napsala na facebook Pražského deníku Jana Smutná.

Rozsáhlá změna jízdního řádu, která začala v Praze platit 1. září, zavedla 38 páteřních autobusových linek, takzvaných metrobusů. K nim svážejí cestující běžné a minibusové linky. Nově jezdí také pět páteřních tramvajových linek, které doplňují čtyři páteřní svazky, kdy dvě linky jedou ve vytížených místech po stejné trase a na okrajích města se rozdělí. Zrušeny byly tramvaje číslo 15, 19 a 21.