Na náměstí Wuchterlova-Kafkova v Dejvicích, kde se losování odehrávalo, dorazily desítky obyvatel metropole. Klíčky od bytu si šťastní majitelé mohli převzít přímo od starosty šesté městské části Tomáše Chalupy (ODS).

Někteří z nich přitom jen těžko skrývali své dojetí. Jako například dvacetiletý Jakub Černohous, který si pro svou výhru přišel o francouzských holích kvůli nedávno prodělané zlomenině nohy. „Jsem hrozně šťastný, že to vyšlo. Nedávno jsem se rozešel se svou přítelkyní, a tak jsem musel žít se svými rodiči. Teď budu konečně mít své vlastní bydlení,“ řekl redaktorům Deníku Jakub Černohous.

K prodeji byly určeny byty různých velikostí, od 21 do 56 m2 a také různých cen od 215 do 503 tisíc korun. Do výběrového řízení podalo 454 zájemců celkem 5590 přihlášek.

„Aby měli možnost účastnit se prodeje obecního bytového fondu i ti občané Prahy 6, kteří nebydlí v bytech městské části a byly tak vytvořeny rovné podmínky v oblasti prodeje bytového fondu, měl možnost se výběrového řízení formou losování zúčastnit každý, kdo je nejméně od roku 1991 občanem městské části, v minulosti nebyl účastníkem žádné etapy privatizace v Praze 6 a není vlastníkem ani spoluvlastníkem žádného nemovitého majetku určeného k bydlení,“ vys­větlil podmínky starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Nyní ještě čeká na výherce bytů a jejich náhradníků ověření, zda splnili podmínky vyhlašovatele. Po schválení výsledků tohoto výběrového řízení Zastupitelstvem Prahy 6 bude s výhercem uzavřena smlouva o převodu bytové jednotky.