Městská policie hl. m. Prahy ukázala především služební vozidla se speciálními nástavbami: „botičkovací auto“ neboli Volkswagen Caddy pro převoz technických prostředků k zabránění odjezdu vozidla, Ford Tranzit s nástavbou určenou k transportu osob pod vlivem alkoholu na záchytku, Mercedes Sprinter 4x4 určený pro kynology USAR týmu, kteří jsou k vyhledávání osob zasypaných sutinami připraveni kdykoli vyjet i do vzdálených lokalit, či další Mercedes Sprinter tentokrát využívaný jízdní skupinou, tedy s nástavbou pro převoz dvou koní a nezbytného vybavení. Dále předvedla Ford Ranger poříčního útvaru, VW Transporter 4x4, Hyundai i30, Hyundai Tucson 2,0 CRDi a tříkolku Bombardier.

Zdroj: Youtube
Opilý řidič.
Odhalit hříšníky za volantem pomohly přestupek i známý vůz

Nákladový prostor má laminátovou střechu

Právě úprava rangeru pro potřeby poříčního útvaru – pořízení auta přišlo na milion a čtvrt bez daně z přidané hodnoty – budila mezi návštěvníky značnou pozornost. Nákladový prostor má laminátovou střechu a zadní prosklenou část, přičemž nechybějí mřížky pro odvětrávání výparů z převáženého rezervního paliva.

Především mu ovšem vévodí pojezdové lišty nesoucí dva nad sebou umístěné kontejnery, které slouží k ukládání raftu, lodního motoru, navijáku, potápěčského vybavení i dalších pomůcek. Na přední i zadní části auta zaujmou držáky pro umístění navijáku s tažnou silou 3,5tuny – a velmi praktické je nejen vnitřní osvětlení, ale i mobilní LED světla pro venkovní použití.

Tunel Blanka.
Automatika hlídá řidiče, kteří si neohlídali rychlost

Vozidla budou pomáhat při výkonu služby v okrajových částech

V Brně strážníci představili i úplnou novinku, která se v pražských ulicích teprve objeví. Šestnáct vozidel Hyundai Tucson s pohonem 4x4, vyšším podvozkem a automatickou převodovkou, nakoupených po necelých 400 tisících korun bez DPH, bude pomáhat při výkonu služby především v okrajových částech metropole, kde strážníci zajíždějí i do lesoparků, zahrádkových kolonií a dalších míst s obtížnějším terénem. V působnosti obvodních ředitelství městské policie pro Prahu 4 – 9 a 12 – 15 nahradí auta, která jsou již na hranici životnosti a jejich udržování v provozu se jeví jako ekonomicky nevýhodné.