Na ceremoniál bylo oficiálně pozváno zhruba tisíc lidí, všechny pozvánky prý směřovaly výhradně do České republiky. „Pozvaní hosté jsou představitelé české politické, společenské a kulturní scény," uvedla mluvčí letiště Eva Krejčí. Dodala, že přípravy na slavnostní akt jsou v plném proudu. Dnes se například uskutečnilo jednání s Dagmar Havlovou o bezplatném užívání práv k úryvkům z děl Václava Havla v Šípkově uměleckém díle.

Čtěte také: Jméno Václava Havla dostal jako první 3. terminál letiště

Výběr citátů má Havla představit jako prezidenta, filozofa, dramatika a občana. Podle autora expozice, s nímž Havel spolupracoval během svého působení na Hradě, má v příletové hale letiště vzniknout prostor připomínající několik malých divadelních lóží, ze kterých si budou návštěvníci Havlovy citáty prohlížet. Na akci bude také otevřena výstava fotografií Václava Havla z produkce ČTK, která vychází z expozice prezentované ve Staroměstské radnici. Panely budou situovány v Terminálu 2 a zůstanou zde do konce roku.

Osobnost bývalého prezidenta připomene i řada filmů, které budou v letištním kině zdarma promítány od 5. do 31. října. O hudební program se bude během ceremoniálu starat Hudba Hradní stráže a Policie České republiky.