Kvůli opravě byla stanice Muzeum na lince A uzavřena letos o jednom víkendu také v dubnu a v květnu, další víkendová výluka je naplánována na 21. až 22. července. Rekonstrukce omezila provoz stanice i dlouhodobě. Od letošního ledna do 21. května vlaky na Muzeu nezastavovaly ve směru na Nemocnici Motol, před tím stanici téměř půl roku projížděly v opačném směru.

„V nynější víkendové výluce se budou měnit svítidla u přímého výstupu ze stanice na pevném schodišti a podestě, dělníci vymění také některé kabely ve výtahové šachtě a osvětlení veřejného prostoru v eskalátorovém tunelu,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku Aneta řehková.

Další čtyři koně Převalského transportovala pražská zoo armádním letounem do Mongolska.
Divocí koně cestují armádním letounem. Pražská zoo pomáhá i dalším zvířatům

Dlažba na nástupištích projde hloubkovým chemickým čištěním, na pevném schodišti přibudou protiskluzné prvky. Na stěnu u výtahu dělníci dají nátěr, který usnadňuje odstraňování případných graffiti.

Cestující mohou o víkendu pro výstup na Václavské náměstí využít stanici Můstek. Kdo bude potřebovat přestoupit na Muzeu mezi trasami metra A a C, může použít náhradní cestu s využitím trasy metra B mezi Můstkem a Florencí.

Na Vltavě vyrostly dvě nuly míří na Pražský hrad. Jde o odvetu za Zemanem spálené trenky?
Z Vltavy míří na Pražský hrad dvě nuly. O dílo umělců nejde, autorem je pivovar