Pro umístění známé stavby v této lokalitě hovoří i fakt, že by se nacházela nedaleko Karlína, který v nedávné době prošel architektonickou proměnou. Pokud je v Praze v současnosti místo, kde se stará architektura přirozeně snoubí s novou, nachází se právě zde.

Rohanský ostrov

„Idea postavení blobu na Rohanském ostrově se mi moc líbí, a jsem moc ráda, že nový impulz přišel od pana starosty Jiřího Janků. Myslím, že může jít o velké pozitivum nejen pro občany Prahy 8, ale i pro nás, všechny Pražany," přiblížila po schůzce Eliška Kaplický.

Prostor okolo stavby by podle ní mohl stavbě vtisknout nový ráz: „Mělo by to být místo pro setkávání různých generací společnosti. Změní se funkce a změní se místo, půjde o společensko-kulturní záležitost."

Vedle Centra Palmovka, které vyrůstá v Libni na místě stejnojmenné křižovatky a jejímž tvůrcem je známý architekt Pleskot, se tak Praha 8 může dočkat další dominanty.

Nejlepší kancelářská budova světa

Z kdysi industriálních částí Prahy 8 se tak postupně stávají dobré adresy. A není se co divit, Karlín se může například honosit cenou za nejlepší kancelářskou budovu světa, kterou stavba Main Point Karlín získala v roce 2012 na mezinárodním realitním veletrhu v Cannes.

Právě Karlín je na rozdíl od jiných čtvrtí, které slouží pouze jednomu účelu, se svými byty, kancelářemi a restauracemi doslova městem ve městě.

Karlínu a Libni, zdaleka se vyhni?

Podle starosty Prahy 8 Jiřího Janků jsou právě Karlín a dolní Libeň lokalitami, jež volají po dotvoření celého prostoru.

„Naštěstí říkanka o Karlínu a Libni zdaleka se vyhni již pár let neplatí. Tyto zanedbané čtvrti se během posledních let mění v oblíbené místo pro bydlení, zábavu i práci. Důkazem toho jsou i rostoucí ceny nemovitostí," řekl Janků.

Čtěte také: NÁZOR: Když nemáte kopec, dejte to na rovinu