Řidiči jsou ve směru od Voctářovy ulice na přejezd upozorněni bílými světly. Pro cyklisty jsou žlutá světla na začátku přejezdu. „Požádali jsme TSK o zvýšení bezpečnosti na tomto přejezdu, protože přes něj projíždí vysoký počet automobilů a zároveň je součástí populární cyklotrasy A26 z Libně do Horních Počernic," uvedl radní Karel Šašek.

Smyčka je umístěna na povrchu cyklostezky

Zvýraznění cyklopřejezdu se skládá z 18 bílých světel, která jsou umístěna napříč jízdními pruhy, a šesti žlutých světel umístěných napříč cyklostezkou před vjezdem na přejezd. Bílá světla svítí neustále a jejich jas je automaticky regulován. Žlutá světla se rozsvítí, jakmile se blíží automobil.

Kromě světel nainstalovala TSK do cyklostezky také sčítač cyklistů. Smyčka je umístěna v povrchu cyklostezky a dokáže odlišit cyklisty od například kočárků. Také rozezná směr jízdy cyklistů. Sčítač slouží ke sběru statistických dat. Stejná zařízení jsou po Praze na řadě míst, mimo jiné na náplavce v Podolí, za přejezdem pro cyklisty v ulici V Podzámčí nebo v Troji.

Čtěte také: Tisíce řidičů ignorují pruhy určené autobusům