„Tyto pocty nás samozřejmě velice těší. Je to ocenění práce celého týmu. Před každými trhy vymýšlíme, co by se mohlo líbit Pražanům a českým návštěvníkům a současně zaujmout také hosty ze zahraničí," řekl Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, organizátora největších trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

„Ukázalo se, že letošní téma vánoční výzdoby v duchu postav a kreseb malíře Josefa Lady se opravdu podařilo. Paradoxně tak trhy na Staroměstském náměstí získávají víc uznání v zahraničí než doma," doplnil.

Anketa o nejlepší vánoční destinaci

Praha se dostala do ankety o nejlepší vánoční prázdninovou destinaci, kterou vyhlašuje pravidelně americká internetová verze listu USA Today. Ocitla se tak ve společnosti měst, jako jsou Barcelona, Amsterdam, New York, New Orleans, Norimberk a další. Editory webu 10best.com zaujala atmosféra, výzdoba, sortiment trhů, strom i zasazení trhů do prostoru Staroměstského náměstí.

Čtenáři tohoto titulu mohou svými hlasy určit celkové pořadí až do pondělí 21. prosince. „Bylo by hezké, kdyby se do tohoto hlasování zapojili i Pražané a další občané České republiky - ZDE. Naše Vánoční trhy patří také jim a mohou na ně být opravdu pyšní," dodal Libor Votruba s tím, že tvůrci ankety popsali advent v Praze jako jeden z nejmagičtějších časů, kdy je dobré hlavní město České republiky navštívit.

Největší irské noviny doporučují Prahu!

Kouzla trhů na Staroměstském náměstí v Praze si všimli i redaktoři největšího irského deníku The Independent. Podle nich patří mezi deset nejhezčích v Evropě po boku Vídně, Berlína či Krakova. Více než půl milionu lidí v Irsku si tak přečte, že atmosféra gotické pohádky je v Praze pro trhy nejvhodnější a doporučuje ochutnávku tradičního českého trdelníku.

Významného ocenění se Vánoční trhy na Staroměstském náměstí před časem dočkaly od prestižního turistického vydavatelství Lonely Planet, který je také zařadil mezi desítku nejkrásnějších adventních tržišť v Evropě.

Čtěte také: Strom na Staroměstském náměstí přispěl Nadaci Jedličkova ústavu