Podle webových stránek Berouna ve městě v sobotu před půlnocí evakuovali 47 obyvatel domova pro seniory, který stojí u řeky Litavky. Technické služby již kvůli stoupající hladině Berounky odpojili veřejné osvětlení na autobusovém nádraží na Závodí a v přilehlých oblastech. Zahájili také preventivní pytlování a vyčlenili speciální povodňové linky. Do Berouna se dnes kvůli zvýšeným hladinám řek chystá středočeský hejtman Josef Řihák a ředitel Krajského úřadu Zdeněk Štětina. V Berouně bude zasedat povodňová komise města.

V Černošicích v noci na dnešek provedli plošnou evakuaci náplavek a nechali odpojit elektrickou energii v zaplaveném území. „Je připraveno náhradní ubytování ve škole, pokud by někdo z evakuovaných lidí neměl kam odejít," řekl dnes ČTK starosta Černošic Filip Kořínek.

Záchranáři podle iDnes.cz zasahovali u Berounky v Hlásné Třebáni, kde se na jezu převrátil raft s třemi lidmi. Z vody se podařilo dostat jen jednomu z vodáků. Po dalších pátrali policisté i hasiči, ale kvůli nepřízni počasí akci po dvou hodinách ukončili.

Kvůli záplavám byla uzavřena silnice z Hlásné Třebáně do Řevnic na Berounsku. Vyvrácené stromy zastavily vlaky na trati z Berouna do Plzně, z Davle do Jílové u Prahy a z Vraného nad Vltavou do Prahy Zbraslavi.