Mezi 22. hodinou a pátou ranní se kvůli údržbě trati změní trasy linek číslo 10, 16 i noční tramvaje 91. Během večera – tedy v rámci provozu „denních“ tramvají – bude po trase I. P. Pavlova–Náměstí Míru–Šumavská–Orionka–Flora–Želivského jezdit náhradní autobusová doprava s označením X10.

Na hlavním mostu Libeňského soumostí začaly 10. července večer zatěžovací zkoušky, které potrvají do 15. července vždy od 20:00 do 04:30 za úplného uzavření mostu pro dopravu.
Proměřovaný most musí opustit auta i tramvaje

Na romský ples přijedou zahrát muzikanti až z KošicHistoricky první romský ples v Praze 4 chystá na noc na sobotu Kulturní centrum Novodvorská. Mezi účinkujícími budou mít zastoupení jak Petr Gujda a Martin Feco z České republiky, tak Gipsy Relax Band ze slovenských Košic. Zahraje také Dj Pepa Bodis – a jako host večera je odhlášen Tomáš Botló, známý tím, že se nebojí mixovat romskou hudbu s rozmanitými žánry. Organizátoři mimo jiné slibují zajímavé pohoštění – a také přítomnost profesionálního fotografa po celý večer. Ten tedy bude mít regulérní osmihodinovou šichtu: plesat se má od páteční 21. hodiny do páté ranní.

Radnice Prahy 6. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Šestka chce regulovat zástavbu Šárce

Posílil přívoz mezi Smíchovem a Výtoní  S počátkem prázdnin zvýšil přívoz P5 spojující Výtoň, Smíchov a Císařskou louku intervaly. Po celý týden tak jezdí v odpoledních hodinách po 15 minutách. Po zintenzivnění jsou na lince nasazeny dvě lodě, což při zvýšené poptávce umožňuje vložení dalších plaveb nad rámec jízdního řádu, aby dokázaly všechny zájemce přes řeku převézt.

Šestka chystá měsíc věnovaný zdraví  Praha 6 uveřejnila výzvu pro neziskové volnočasové organizace působící na jejím území. Nabízí jim možnost zapojit se do projektu Měsíc zdravé Šestky. Akce bude probíhat od 9. září do 9. října a jejím cílem je nabídnout veřejnosti možnost vyzkoušet sportovní, umělecké volnočasové či zdraví prospěšné aktivity zdarma. Podrobnosti a informace o přihlášení zájemci naleznou na webových stránkách městské části.

Park. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Park u Milíčova opět ožije

Běchovice mají novou aplikaciBěchovice se zařadily po bok dalších městských částí, které pro své obyvatele vytvořily mobilní aplikaci. Služba s prostým názvem Praha-Běchovice nabízí aktuality z lokality, důležité kontakty, úřední desku, kalendář akcí odehrávajících se v městské části, informace o knihovně a mnoho dalšího. Aplikace je k dispozici zdarma ke stažení, a to pro systémy Android i iOS.