Tramvaje se na Vinohradskou vrátí dřív. Dopravní podnik hl. m. Prahy plánuje letní výluky.Zdroj: DPPDPP začal s opravou trati na zhruba dvoukilometrovém úseku mezi zastávkami I.P. Pavlova – Muzeum – Flora na začátku března. Práce ovlivnily tři tramvajové linky, Vinohrady a částí Žižkova nyní projíždí náhradní autobus X11. Cestující mohou vyžít i linku metra A.

„Rekonstrukce ulice Vinohradské pokračuje. V současné době probíhá propojení kolejových konstrukcí na místech, která bylo nutné s ohledem na dopravní obslužnost ponechat do závěru realizace. Stavební práce se nyní soustředí zejména na finalizaci kolejového svršku a povrchů tramvajové trati a zastávek,” uvedla na sociálních sítích Aneta Řehková, mluvčí DPP.

„Velmi dobrá organizace práce, fungující trasy návozu a odvozu materiálu, kvalitní stavební stroje, užití delších kolejnic vedoucí ke snížení počtu svarů, ale i ideální počasí. To vše nám přispělo k úspěšnému urychlení prací ve Vinohradské,” citoval Blesk.cz technického ředitele DPP Jana Šurovského.

Po podepření se pod most u metra Vltavská 1. listopadu vrátili chodci a částečně i tramvaje.
Výluka tramvají mezi Vltavskou a Dělnickou. Ve špičce pojede linka 32

Na tuto dlouhodobou rekonstrukci by měly navázat ještě práce na zastávce I. P. Pavlova v Bělehradské ulici. Technická správa komunikací (TSK Praha) hledá pomocí veřejné zakázky stavební firmu. „Zastávka bude přebudována na bezbariérovou, stavbaři opraví okolní chodníky, které budou z mozaikové dlažby, a vozovky. Projekt počítá také s bezbariérovými přechody pro chodce. Náklady by měly být maximálně 37 milionů korun, přesná částka bude ale záviset na výsledku tendru,” napsal server.

V létě nepojede ani metro C

Lidé cestující pražskou veřejnou dopravou se každopádně musí připravit na komplikace i během prázdnin. Dopravní podnik na webu zveřejnil seznam jedenácti plánovaných výluk. První se na přelomu června a července dotkne provozu metra, na lince C nebudou kvůli výměně kolejových pražců jezdit vlaky mezi stanicemi Pražského povstvání a Kačerov.

V oblasti Smíchova se bude na etapy opravovat tramvajová trať. Během srpna čeká omezení například linky číslo 17 a 18. Kvůli rekonstrukci Obratliště Spojovací se posune konečná „devítky”, od konce července na měsíc zastaví práce na novém železničním koridoru z Hostivaře tramvajový provoz na Zahradním Městě. Kvůli rekonstrukci plynovodu počítá DPP s kratší výlukou rovněž ve Francouzské ulici.

Tramvaje 15 T z první i druhé série na konečné ve Stromovce.
Praha bude mít „studentskou“ tramvaj. Radní schválili další novou trať