„K Toulcovu dvoru by mně přišlo rozumné, abychom se o to stačili postarat, tak tři až pět hektarů," řekla Lenka Skoupá předsedkyně Toulcova dvora. Organizace zatím o koupi přilehlých pozemků nezačala vyjednávat.

Mezinárodní den zvířat oslaví i v Toulcově dvoře.
Lezení do králičí nory a stříhání ovcí: Toulcův dvůr oslaví den zvířat

Prostor pro rozšíření MŠ 

„My jsme nejdřív chtěli tu koncepci jako takovou představit vlastně politikům, protože to jsou ti lidé, kteří potom rozhodují o územních plánech," doplnila. Na nových pozemcích by organizace chtěla vybudovat zónu pro návštěvníky s opravdovou přírodou. Mohl by zde vzniknout také sad či louka, kde by se domácí zvířata mohla pást.

Mohl by zde vzniknout prostor pro rozšíření mateřské školy, která v areálu funguje a do které dochází v současnosti asi 80 dětí. Zájem je přitom vyšší. Organizace zároveň nabízí i ekologickou výchovu pro školy. Loni tak dvůr přivítal 21 tisíc dětí.

Dožínkový jarmark.
KRÁTCE: Toulcův dvůr pořádá o víkendu nefalšovaný dožínkový jarmark

Provozovatele ale kromě nedostatku pozemků trápí i vandalové a bezdomovci, kteří  z areálu odnášejí různé věci a ten musí být oplocený. Magistrát dává Toulcovu dvoru ročně 2,5 milionu. Jde asi o pět procent z ročního rozpočtu. V areálu pracuje asi sto lidí, 42 se zdravotním postižením.