Hudeček je lídrem kandidátky, jeho konkurent Vávra se na ni nedostal.

Kandidátku podle informací novinářů opustili Jana Šmejcká a Milan Urban, nahradili je Petr Hrabák a Tomáš Jílek.

„Jednoznačně jsme se shodli na finální verzi kandidátky a jednotně jdeme do voleb," uvedl Hudeček. „Jedná se o vložení dvou kandidátů z Prahy 6 a 10. Na kandidátce tak jsou nyní již zastoupeny všechny oblasti," řekl Vávra.

Na změně se s Hudečkem a Vávrou domluvili na společné schůzce předseda strany Karel Schwarzenberg a místopředseda Miroslav Kalousek. Novou verzi nyní musí odhlasovat výkonný výbor. Hlasování bude elektronické a skončí v pondělí.

Vávrova kandidátka neprošla o hlas

Hudečkův vnitrostranický oponent Vávra, který se na kandidátku na červnovém jednání výkonného výboru nedostal, na ní chybí i nadále. Výbor se tehdy přiklonil na Hudečkovu stranu a odhlasoval jeho verzi kandidátky, Vávrova byla o jeden hlas zamítnuta. Na druhém místě je tak za Hudečkem jeho náměstek Jiří Nouza a na třetím radní Martin Dlouhý.

Čtvrté místo obsadila radní Eva Vorlíčková a na pátém je nestraník, bývalý hokejový brankář a pražský zastupitel Petr Bříza. Ten v roce 2010 kandidoval jako nezávislý na kandidátce ODS.

Lídry mají i další strany

TOP 09 v roce 2010 v Praze pod vedením někdejšího guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy zvítězila. Koalici ale nakonec uzavřely ČSSD a ODS. TOP 09 se k vládě dostala až po rozpadu původní koalice v listopadu 2011. Tehdy se dohodla s ODS. Spolupráce vydržela jen do konce května 2013. Od té doby vládne TOP 09 sama s podporou ČSSD.

Komunální volby se budou konat na začátku října. Svého lídra již vybrala ODS, bude jím exprimátor Bohuslav Svoboda, ČSSD povede ředitel nemocnice v Motole Miloslav Ludvík a trojkoalici SZ, KDU-ČSL a STAN předseda zelených v Praze Petr Štěpánek.

Čtěte také: Za TOP 09 bude kandidovat do Senátu v Praze 1 Bursík