Přednášková část bude probíhat 20. 9. 2013 od 9:30-17:00hodin a přednášející budou např. Mgr. Oldřich Palata, který je historik umění a kurátor, od roku 1975 jako vedoucí historik umění a současně umělecký historik pro textilní obory, sklo, keramiku a porcelán v Severočeském muzeu v Liberci, Douglas Heller (US)- od roku 1973 spolumajitel a ředitel Galerie Heller (New York), Prof. Sylva Petrová (CZ) je mezinárodně uznávaná kurátorka, vědecká pracovnice, publicistka a vysokoškolská pedagožka, znalkyně soudobého uměleckého skla, Martin Janecký (CZ) je český sklářský umělec působící ve Spojených státech. Je odborníkem na techniku foukání a tvarování skla, James Baker (US) je v současné době výkonným ředitelem sklářské školy Pilchuck v Seattlu, Mgr. Milan Hlaveš, Ph.D. (CZ) je vedoucí sbírky skla, keramiky a porcelánu Uměleckoprůmyslového musea v Praze, Dr. Sven Hauschke (DE) je ředitelem Evropského muzeum moderního skla a kurátorem uměleckých děl Kunstsammlungen der Veste Coburg a Angela van der Burght (NL) je partner Fenestra Ateliers, průmyslová designérka, pedagožka umění a autorka článků, katalogů a osnov pro vzdělávání o skle a umění, nezávislá kurátorka a konzultantka.

Praktická část bude probíhat 21. 9. 2013 ve sklárně AJETO v Lindavě a odpoledne je naplánována soukromá prohlídka Galerie Libenský-Brychtová v Železném brodě. Tato galerie je po většinu času veřejnosti uzavřena!

Více informací najdete na www.prazskagalerie.cz

Soutěž o vstupenky na sklářské symposium

Soutěžní otázka: Co nabízí sklářské sympozium široké veřejnosti ?

Odpovědi zasílejte do 19. září do 12 hodin na e-mail: soutez.prazsky@denik.cz, do předmětu uveďte heslo „Sklářské sympozium".

V e-mailu nezapomeňte uvést adresu a své telefonní číslo, na kterém Vás budeme informovat o výhře.

Výherce získá 2 vstupenky na přednášku 20. 9., nebo na praktickou část do sklárny AJETO, která se koná v Lindavě 21. 9.