Od brněnské firmy nakoupí žluté reflexní bundy a vesty, pletené vesty, mikiny, pláštěnky, modré košile a polokošile, černá trika, kalhoty, sukně, rukavice, kravaty, sluneční brýle, čepice, kšiltovky, barety a beranice. Objednávat je bude městská policie podle potřeby za pevně stanovené ceny, předpokládaná cena zakázky je 95,6 milionu korun bez DPH.

Za dalších až 8,7 milionu korun nakoupí strážníci oblečení na sport. Kromě uniforem pro cyklohlídky včetně helem a brýlí, objednají také termoprádlo nebo kimona na bojové sporty. Firma Bartolini se o zakázku ucházela jako jediná, přesto se komise rozhodla ji doporučit, protože splnila veškeré podmínky. O zakázku na dodání slavnostních uniforem a obuvi žádný dodavatel zájem neměl.

Už v prosinci rada schválila rámcovou smlouvu za 24 milionů korun na dodávku dalších výstrojních součástí. Vítězem soutěže je firma Xena Praha, která bude strážníkům vybavení dodávat po dobu čtyř let. Radní zároveň souhlasili se zahájením výběrového řízení na servis a údržbu služebních aut za 66 milionů korun. Skončí tak nevýhodné a dříve kritizované smlouvy.

Čtěte také: Pražští strážníci vyberou firmu na servis aut za 66 milionů korun