„Vyzývám občany České republiky, aby šli volit, aby volili rozvážně a aby svůj osud nenechali na náhodě," řekl Fiala. Podle něj jde v současných volbách o hodně, mimo jiné o zamezení vlády jedné strany.

Ilustrační foto
Sázky na volby se blíží 80 milionům, bookmakeři favorizují ANO

Proti ANO se vymezil i Kalousek

„Jde o to, zda se Česka zmocní jednobarevná vláda a třeba i nebezpečná ústavní většina, a ta potom uskuteční děsivé představy o zmenšení Parlamentu, o rušení normálních demokratických pravidel, tedy uskuteční svůj sen o státu jako soukromé firmě," poukázal na hnutí ANO a jeho předsedu Andreje Babiše. ODS je podle Fialy jediná strana, která takovému scénáři zabrání.

Proti ANO se v závěrečném apelu na voliče vymezil i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, podle něhož byla jeho strana první, kdo jakoukoli spolupráci s ANO odmítl. Kalousek také ve zveřejněném videu označil svou stranu za jediné pravicové proevropské uskupení v letošních volbách.

Lubomír Zaorálek (ČSSD) a Andrej Babiš (ANO).
Kdo vyhraje volby? Sázky na výsledek překonaly "politický" rekord

Od stánku KSČM zněly melodie z filmu o Perónové

Kampaň dnes v Praze ukončily i další strany. Rušný dopravní uzel - prostranství u stanice metra Anděl na Smíchově - si pro oslovení dosud nerozhodnutých voličů vybrali pražští komunisté a hnutí ANO. Čtyřiadvacet hodin před otevřením volebních místností rozdávali sympatizanti a členové obou stran předvolební materiály především starším občanům. Od stánku KSČM zněly melodie z filmu o manželce někdejšího argentinského prezidenta Evitě Perónové střídavě s proslovy představující program strany.
Stánek ANO fungoval už od rána, lidé si v něm mohli vzít knihu favorita hlasování Andreje Babiše O čem sním, když náhodou spím a také perník zabalený do obalu se stranickým logem a jablko. U obou míst postávali desítky lidí, část z nich si z akcí pořizovala fotografie.

Andrej Babiš.
Babiš: ANO snížilo rozpočet na volby, proti mně se vede kampaň