Proti lednovému průzkumu si vedle Babiše a Sobotky mírně pohoršil i Stropnický, kterému se počet příznivců stejně jako u premiéra snížil o tři procentní body. Většinu politiků ale lidé hodnotili proti lednu lépe. Vyšší podíl příznivých hlasů dostala zejména ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD), která si polepšila o pět procentních bodů.

Miloš Zeman a Adrej Babiš.
Babiš požádal Zemana o schůzku, potkají se příští týden

Mezi opozičními politiky si o tři body polepšili Fiala či Okamura

Zaorálek, ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) a ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD) dostali od minulého průzkumu o čtyři body více kladných hodnocení. O tři body se pak zvýšil počet příznivců ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL), ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO) a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka.

Mezi opozičními politiky zaznamenali tříbodové zlepšení předseda ODS Petr Fiala nebo šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura, kterému to vyneslo v žebříčku nejpopulárnějších politiků čtvrté místo. Kladně ho hodnotilo 40 procent lidí.

Sněmovna. Ilustrační foto.
Vyšší nemocenskou poslanci zatím schvalovat nebudou

Průzkumu se zúčastnila tisícovka lidí 

První pětici nejlépe hodnocených politiků uzavírá ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO), která si od ledna polepšila o procentní bod. Získala tak stejný podíl pozitivních hodnocení jako Sobotka, negativních však měla méně.

Průzkum popularity STEM se zaměřuje na předsedy a místopředsedy parlamentních politických stran a na všechny členy české vlády. V první polovině dubna se ho zúčastnila tisícovka lidí starších 18 let.

Miloš Zeman.
Průzkum: S prací prezidenta je spokojeno více než polovina Čechů