Příchozí dostanou od organizátorů zpěvníky a budou si tak moci společně zazpívat nejoblíbenější vánoční koledy, jako jsou: Půjdem spolu do Betléma, Nesem Vám noviny a mnoho dalších. Návštěvníci si kromě zážitku mohou domů odnést plamínek Betlémského světla v lucerně, kterou je možné zakoupit si přímo na místě. 

V minulých letech se bohoslužby, kterou pořádá Sdružení Nového Města pražského ve spolupráci s řádem Františkánů, zúčastnilo 200 až 300 lidí.

Vymýcení nešvarů a negativních jevů

Hlavním cílem Sdružení Nového Města pražského je komplexní rozvoj lokality Václavského náměstí, včetně vymýcení všech nešvarů a negativních jevů, s cílem navrátit do daného místa život a přirozený ruch. Tohoto cíle chce sdružení dosáhnout zejména spojením sil podnikatelských subjektů z Václavského náměstí a okolí a jejich kooperaci s úřady a ostatními organizacemi.

Členy sdružení jsou místní rezidenti a podnikatelské subjekty, které provozují paláce; obchody; restaurace; hotely a další podniky na Václavském náměstí a v jeho přilehlém okolí. Sdružení funguje jako nezisková organizace, bylo založeno v roce 2004. Více ZDE.

Motto Sdružení Nového Města pražského: Václavské náměstí je nejvýznamnější veřejný prostor v České republice. Vizí Sdružení Nového Města pražského je o tento prostor pečovat a rozvíjet jej.

Čtěte také: Betlémské světlo v Praze, skauti ho rozdávali z lodí i z tramvaje