Do plného provozu bude stanice podle mluvčího Štábla stanice uvedena pravděpodobně až za rok - nejdřív je údajně nutné vyhodnotit zkušební provoz.

Uzavření stanice na dva roky mělo jasný důvod. A to především postavit multifunkční komplex Quadrio, dříve označovaného jako Copa centrum.

Rekonstrukce stanice hlavně změnila vzhled a přístup 
k nástupišti, byly zabudovány i nové technologie. Další novinkou jsou eskalátory - podél jejich umístění cestující již nespatří obvyklé reklamní poutače, ale dvaačtyřicet digitálních obrazovek.

Rekonstrukce za půl miliardy korun

Uzavírky stanice dopravní podnik využil ke kompletní rekonstrukci, za kterou zaplatí zhruba 500 milionů korun. Nový vestibul stanice vyústí přímo do pasáže obchodního centra, kvůli jehož stavbě byla stanice uzavřena.

„Budova bude hotova do letošního podzimu a předpokládáme, že první nájemníci se nastěhují už na Vánoce,“ uvedl Pavel Skřivánek, ředitel pronájmů kanceláří CPI Group.

Celkové investice dosáhnou 3,3 miliardy korun. Dopravní podnik ale chystá opravy i dalších stanic pražského metra. Ještě letos se podle dostupných informací Dopravního podniku bude opravovat stanice Muzeum na trase A a začne se připravovat oprava stanic Dejvická, Jinonice a Skalka.

Největší z připravovaných akcí by měla být rekonstrukce stanice Opatov. Ne nadarmo cizinci pražské metro označují za jedno z nejhezčích na světě.

Čtěte také: Jedna zavřená stanice, moře problémů