Také na podzim je ve výbězích Zoo Praha vidět pestrá škála druhů, včetně těch ze subtropických či tropických oblastí, které vzhledem k dlouhodobé aklimatizaci dobře snášejí pobyt venku i v chladnějších částech roku. Velká většina zvířat je tak aktivní celoročně, jen někteří zimní spáči – jako třeba sysli nebo svišti – už se schovali pod zem.

Vizualizace projektu nového pavilonu goril v Zoo Praha.
Zoo Praha chce kvůli povodním nový pavilon goril. Stavba by mohla začít na jaře

Velmi zábavnou podívanou v tomto období nabízejí například tzv. opičí ostrovy. Chovatelé primátů tam využívají podzimního listí k vytvoření zajímavého zpestření pro chápany či guerézy. Listí jim shrabou na hromadu, do které ukryjí kousky ovoce, zeleniny, granulát či vločky, čímž je zabaví a nakrmí současně. Primáti do listí skáčou, běhají v něm a přetahují se o ukořistěnou potravu.

Zoo Praha má další mládě makaka vepřího; chová jej jako jediná v ČR.
Pražská zoo jako jediná v Česku chová makaka vepřího. Narodilo se další mládě

Některé druhy jsou za podzimní a zimní počasí vyloženě vděčné. Třeba pro takovou pandu červenou, která se řadí mezi vysokohorské savce, platí pravidlo: čím více chladu, tím vyšší aktivita. Vůbec k nejodolnějším zvířatům pražské zoo patří vlci. Ti ani v tom nejchladnějším období roku nepotřebují chodit do vnitřní expozice, ale stačí jim vyhrabaný mělký pelech, v němž zůstávají přes noc, i když sněží.

Zkušená matka Hara své poslední mládě pečlivě chrání, podle chovatelů k němu nepouští ani sourozence.
Radost v pražské zoo. Na svět přišlo další hříbě koně Převalského