Správní rada podle svého člena a náměstka ministra obrany Tomáše Kuchty potvrdila Šteinovo zářijové odvolání a zároveň se kvůli sporům o platnost zářijového kroku usnesla na tom, že Šteina odvolává. Stejným způsobem postupovala i v případě rozhodnutí, kterým členové rady v září odvolali předsedkyni orgánu Jitku Šebkovou a na její místo zvolili Lenku Poliakovou z ministerstva financí. Místopředsedou potvrdili brigádního generála Zoltána Bubeníka. Řekla to Poliaková.

Jednání se podle Kuchty zúčastnilo deset členů z 15, pro odvolání jich bylo devět. Kuchta potvrdil informaci serveru Euro.cz, že se na jednání dostavili i zástupci ministerstva zdravotnictví. Ministerstvo v minulosti právně zpochybňovalo kroky správní rady, které souvisely se zářijovým sesazením Šteina. Spory o vedení pojišťovnou zmítaly několik týdnů, dnešním rozhodnutím by se podle některých členů správní rady situace mohla uklidnit.

Šteina, kterého policie stíhá kvůli nehospodárnému nakládání s penězi, nahradí Zezula. Podle Poliakové v poslední době působil ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. "Jeho úkolem bude dovést pojišťovnu do konce výběrového řízení na nového ředitele," řekla Poliaková. Konkurz na nového šéfa dnes správní rada vyhlásila. Štein byl do čela pojišťovny, která má asi 700.000 pojištěnců, jmenován v červenci 2009. Ve čtvrtek uvedl, že do konkurzu se nepřihlásí.