Radnice argumentovala tím, že je třeba zvýšit bezpečnost chodců, cyklistů a bruslařů, kteří se a místě potkávají. Bruslaři tak měli jezdit po oválu jednosměrně. „Novou dráhu při severní hraně chci, protože chci, aby Ladronka byla bezpečná a mohl jsem tam bez obav s dětmi zase chodit," argumentoval před časem starosta městské části Ondřej Kolář.

NA VIDOULI. Přírodní památka Vidoule je jedním z nejvyšších pražských kopců
Druhá Ladronka? Vidoule má šanci přežít

K severnímu rozšíření bruslařské dráhy nedojde 

Proti plánům se ale zvedla vlna odporu, místní spolky dokonce uskutečnili petici, pod kterou se podepsalo 1100 lidí. Vadilo jim to, že by úpravami měl areál přijít o klidovou zónu, kterou využívají zejména rodiče s dětmi, pejskaři či senioři při procházkách. V reakci na petici se uskutečnilo setkání se všemi aktéry.

Z diskuze vyplynulo, že k severnímu rozšíření bruslařské trasy nedojde. Radnice se s obyvateli domluvila, že vytvoří pracovní skupinu, která se bude tématem zabývat. Navíc na rozhodování o budoucí podobě areálu se budou podílet i obyvatelé Prahy 6. Jakými konkrétními úpravami Ladronka nakonec projde se tak nakonec ukáže až v dalších měsících.