Novoroční úklid byl zaměřený na oblast vymezenou Václavským náměstím, Staroměstským náměstím, Karlovým mostem, Hradčanským náměstím a Náměstím Republiky. „Šlo to absolutně hladce, auta jsme na Václavské náměstí mohli pustit dříve, než jsme čekali. Možná se na některých místech ještě nalezne nějaký nepořádek, ale musím zdůraznit, že nebyl objednán úklid všech ploch," podotkl Hodan.

Celkem se na úklidových pracích podílelo 140 lidí a 30 kusů techniky od samosběrných vozů po ruční vysavače odpadu. Úklid vyšel na zhruba milion korun včetně kompletního dopravního opatření.

Přestože se letošní oslavy konce roku uskutečnily podle záchranářů klidně a bez větších incidentů, pracovníkům úklidu zanechali slavící zhruba stejné množství odpadu jako v minulých letech. Silvestrovský odpad ve kterém jsou hlavně střepy lahví, konfety a zbytky pyrotechniky, bude odvezen k likvidaci do spalovny.

Práci úklidové firmě letos usnadnilo i počasí. Pokud by během oslav napadl sníh, musel by se nejprve svézt na náplavku Na Františku, kde by se nechal roztát a teprve poté by mohly být nečistoty v něm obsažené odvezené k likvidaci.