„Během pěti dnů slůně začíná už dělat některé nové věci. Od včerejška, tedy od čtvrtého dne pozorujeme, že si strká chobot do tlamy. Viděli jsme také, že se snaží natahovat k dalším dvěma slonicím, které jsou v pavilonu – ke Gulab a Shanti," popsal Brandl.

Mládě obývá spolu s ostatními slony nový pavilon, takzvaný sloninec. Stále je se svou matkou Donnou a se svou starší sestrou Tonyou. Tráví s nimi v prostorném oddílu 24 hodin denně. Obě samice slůně před zvědavci zakrývají svými těly a snaží se ho chránit. Tonya čas od času udeří chobotem do silných kovových zábran, aby vetřelce vystrašila.

S narozením začátek nové etapy?

Slůně podle kurátora pravidelně saje mléko. V noci pak hodně spí. Lehá si prý na bok, a to nejčastěji na místo s vyhřívanou podlahou či do měkkého pískového lože. Mláděte se chovatelé zatím nedotkli. Slony zoo totiž chová v takzvaném nekontaktním chovu. Brandl popsal, že matka se sestrou sloní holčičku pracovníkům zoo zatím „nepůjčily a je předpoklad, že nikdy nepůjčí" k prohlídce. Nemohli ji tak přesnězměřit a zvážit. „Dneska jsme zhruba odhadovali výšku slůněte. Bude kolem 90 centimetrů, což je takový standard. Můžeme tím pádem říct,že váha toho slůněte je okolo 80 možná i 90 kilogramů," dodal Brandl.

Narozením sloního mláděte začíná pro pražskou zoo podle jejíhoředitele nová etapa. „Doufáme, že bude spojena nejenom s jedním slůnětem, ale s mnoha slůňaty… Máme tady teď Donnu, která právěporodila. Po nějaké době by mohla mít další mládě. Máme tu dvě mladé slonice Tamaru a Janitu ze Srí Lanky, které už jsou na prahu dospělosti. Určitě jim časem dáme možnost, aby měly slůňata," uvedl Bobek.